Persoonlijke groei geeft ZZIIN

Stop met medewerkers de les te lezen.

U zit met een belangrijke verandering of onderwerp waarin de transitie van u organisatie/medewerkers een essentieel onderdeel is om het gewenste resultaat te bereiken. Dan is een workshop de oplossing. Workshops blijven veel langer hangen in het geheugen van je collega’s dan een PowerPoint presentatie, waarin je alleen maar aan het zenden bent.

Ga actief met je afdeling aan de slag. Wist je dat door te doen 90% van de kennis onthouden wordt?

“Door te lezen onthoud je 10%. Naar iets te luisteren 20%. Als je ook dingen ziet 30%. Zien én horen 50 %. Door doen 90%”

Waarom werkt dat zo?

Leren doen wij via onze zintuigen, omdat alles wat wij van de buitenwereld aangereikt krijgen zo binnenkomt. Per zintuig is de hoeveelheid informatie die ons bereikt verschillend:

 • zien 83%
 • horen 11%
 • ruiken 3,5%
 • voelen 1,5%
 • proeven 1%

Hoe meer zintuigen wij tegelijk in kunnen zetten, hoe makkelijker wij de informatie die bij ons binnen komt, kunnen verwerken. Iets kunnen leren.

Dat wil niet zeggen dat wat wij zien ook langer in het geheugen blijft hangen! Wij onthouden namelijk alleen wat wij interessant vinden. Dat is geen bewuste keuze, dat is gewoon zoals het werkt.

Wij als ‘informatieverwerkende systemen’ zijn zo afgesteld dat wij alles wat we onbelangrijk vinden automatisch weglaten. Dat doen we bijvoorbeeld ook als we bij een presentatie aanvoelen dat de informatie voor ons niet van belang is. De filters gaan op volle kracht aan, onze aandacht gaat ergens anders heen. Ook als de informatie via verschillende zintuigen binnenkomt.

Informatie die wel binnenkomt maar waar verder niets mee wordt gedaan, is binnen 10 tot 15 seconden verdwenen. Alleen informatie die voor de deelnemers interessant is gaat door naar het lange termijngeheugen, zeker als ze er direct wat mee kunnen doen. Dan geldt: ‘onthouden door doen 90%’.

Inspirerende omgeving, biedt resultaat.

ZZIIN Work & Health biedt de mogelijkheid aan om in een inspirerende omgeving in Den Haag en Breda te vergaderen/workshops te geven. Onze locaties zitten midden op het Centraal Station. Daardoor is de locatie perfect bereikbaar. Zodra u bij ons binnenloopt heeft u totaal niet het idee dat u op het Centraal Station zit. U vergeet de Wereld om u heen en u creëert de wereld die nodig is om met u team een succes volle middag te ondernemen. ZZIIN Locaties zijn ingedeeld in verschillende ruimtes, elke ruimte geeft zijn eigen invulling aan het onderwerp inspiratie. Bijvoorbeeld:

 • Mindfulness ruimte
 • Amfitheater (geschikt voor presentaties/workshops voor grotere groepen)
 • Lounge ruimte (zakelijk Loungen)
 • Guilty/pleasure Lunch cafe ( Lekker, gezond & biologisch lunchen met verse streek producten)
 • Meet and greet ruimte
 • Vergaderruimtes (Uniek is de mogelijkheid om zowel binnen als buiten te vergaderen in een van onze binnen tuinen)
 • Actieve ruimte (voor Electronic Muscle Stimulation Workshops)
 • YoFit (Yoga) ruimte
 • Inside/Out ruimte (buiten workshops in onze binnentuinen).

Een dag workshoppen met een gezonde lunch of u dag afsluiten met een leuke borrel of feestje behoren tot de mogelijkheden.

U gaat met nog meer energie de volgende dag aan de slag.

Wij kunnen een op maat oplossing bieden omdat wij werken met de beste Coaches/Trainers op verschillende onderwerpen.

Zo kunnen we een programma maken welke perfect bij u als bedrijf/persoon past. Heeft u eigen Coaches/Trainers dan is dat natuurlijk geen probleem.

Bent u geïnteresseerd maak dan een afspraak om verder van gedachte te wisselen en om de ruimte te bezichtigen, zodat u een beeld krijgt bij de mogelijkheden.

Tot Snel.

Meer weten?

Neem eens contact op, wij helpen u graag verder.